torstai 1. joulukuuta 2011

Joulu on antamisen aikaa



Hei hyvä lukija, ja tervetuloa tutkailemaan blogiamme! Blogin tarkoituksena on johdattaa sinut joulun viettoon. Tutkailemme monia joulun aikaan liittyviä aiheita aina lahjojen hankinnasta joulukukkiin ja ilmastovaikutuksiin. Aiheita pyritään tarkastelemaan kestävän kehityksen kannalta ja miettimään vaihtoehtoja joulun tuomalle kulutukselle ja roskan määrälle. Blogin kirjoittaja on innostunut kotoilemaan, mikä varmasti näkyy blogin sisällössä.

Kommentit ja kysymykset blogiin liittyen ovat hyvin tervetulleita! Mietitään yhdessä, miten joulua voi viettää fiksummin!

Ensimmäisen luukun aiheena on hyväntekeväisyys.

Joulusiivouksen voi aloitella varovasti tutkailemalla mitä kaappien perät pitävätkään sisällään. Yllättäen saattaa tulla tunne, että nurkat pursuavat tavaraa, jonka olemassa oloa ei muistanutkaan. Kaapista löytyy edellisenä jouluna saatu piikkimatto kerran käytettynä ja muutama joulu sitten saatu DVD:kin on edelleen paketissaan. 

Vaikka itselle tavarat saattavat tuntua turhilta, ottajia niille löytyy kyllä. Pelastusarmeijan padat ilmestyvät kadulle joulukuun puolen välin paikkeilla. Esimerkiksi SPR ottaa vastaan hyväkuntoisia vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Myös sanomalehtiä kannattaa seurailla vaatekeräysten varalta.

Hope yhdessä ja yhteisesti ry ottaa Palokan K-Raudan kautta vastaan lasten tavara- ja vaatelahjoituksia lauantaina 3.12 ja myös sen jälkeen. Mannerheimin lastensuojeliitto kerää leluja perhekahviloiden käyttöön. Lelut voi toimittaa Jyväskylän kaupungin teatterin pienen näyttämön aulassa olevaan aarrearkkuun. Arkku on paikalla ainakin jouluun asti. Myös läheinen päiväkoti saattaa olla lelujen tai muiden lastentarvikkeiden tarpeessa.

Viedessäsi tavaraa keräykseen, on vaatteet hyvä pakata muovikasseihin. Vielä kun kassien päälle kirjoittaa onko sisällä vaatteita tytölle vai pojalle ja minkä kokoisia ne ovat, vaatteiden vastaanottajien työ helpottuu kovasti. Muistathan myös tarkistaa, että lahjoittamasi tavarat, vaatteet ja lelut ovat ehjiä ja puhtaita. Rikkinäiset, mutta puhtaat vaatteet voi laittaa keltaiseen tekstiilien keräyskonttiin. Lähimmän kontin voit paikallistaa kierrätysinfon avulla.

Kuva flickristä käyttäjältä sally_monster

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti