lauantai 3. joulukuuta 2011

Kortista palapeliksi

Postiluukusta tai -laatikosta tupsahtavat jouluterveiset ovat perinteinen tapa muistaa sukulaisia ja tuttavia joulun aikaan. Kun terveisiä tulee kasapäin, eivätkä kaikki terveiset mahdu koristamaaan jääkaapin ovea, voi korteille alkaa keksimään luovempia käyttötapoja.

Joulukorttimökin on tehnyt Brigitte Pellinen Jyväskylästä.
Vuonna 2008 etsittiin Sotkutonta päivää! -kampanjassa kierrätysmateriaaleista tehtyä lahjakassia. Yhtenä kilpailutyönä oli joulukorteista tehty mökki, joka toimii näppäränä uudelleenkäytettävänä lahjapakkauksena. Kortteja voi käyttää askartelemalla myös ensi vuoden joulukorteissa. Kortit voi esimerkiksi hyödyntää kokonaisina liimaamalla takapuolelle kartongin tai paperin tai leikkaamalla postikorteista osia pakettikorteiksi. Perheen pienemmille saa jouluisaa touhuttavaa leikkaamalla kortteja palasiksi  ja tekemällä niistä palapelejä.

Jos kartonkisten korttien lähettäminen ei houkuta rahallisten investointien tai ajan puutteen takia, ovat e-kortit hyvä vaihtoehto joulun ajan muistamisessa. E-kortteja voi lähettää ympäri vuoden monen eri palvelun avulla. Kortteja löytyy moneen makuun. Helsingin Sanomien nettisivuilla on suuri joulukorttivalikoima ja sieltä kortin voi lähettää sähköpostin lisäksi myös Facebookiin. Ylen klassisen nettivisivut mahdollistavat klassista musiikkia soittavan kortin lähettämisen. Digikamera-lehti tarjoaa muun muassa kauniita talvisia maisemia joulukortteihin. Useat korttienlähetyspalvelut tarjoavat myös ajastusmahdollisuuden kortin lähettämiseen ja vielä kuittauksen lähettäjän sähköpostiin kun kortti on avattu. Kortin lähettäminen vaatii sen, että lähettäjä tietää vastaanottajan sähköpostiosoitteen. Toki myös oman jouluisen kuvan ja tervehdyksen kuvan mukana voi lähettää sähköpostilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti