tiistai 20. joulukuuta 2011

Lahjat pakettiin!

Lahjojen paketoinnissa usein käytetty perinteinen lahjapaperi ei ole ympäristön kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Papereita käytetään yleensä vain kerran ja painettujen kuvioiden sisältämien värien takia sitä ei voi kierrättää paperinkeräykseen. Joulupaperi kuuluu siis kuivajätteisiin, ei paperikeräykseen.

Kestävämpiä vaihtoehtoja joulupaperille on onneksi olemassa monia. Vuonna 2008 järjestetyssä Sotkutonta päivää! -kampanjan käsityökisassa etsittiin kestävää lahjapakkausta ja ideoita tuli monenlaisia. Lahjakasseja oli ommeltu niin huovasta kuin vanhasta metsästyspusakasta. Kekseliäitä paketointitapoja löytyy täältä.

Lahjoja voi pakata erilaisiin rasioihin, vaikka serveteillä tai tapetilla päällystettyyn pahviseen kenkälaatikkoon. Metalliset rasiat ovat jo itsessään lahja. Jos haluat käyttää pehmeämpiä materiaaleja, on reilun kaupan puuvillasta tehty kangaskassi tai pelkkä kangas hyvä vaihtoehto. Perinteistä paperia paketointimateriaalina arvostava voi kääntyä divareiden tai paperinkeräysastioiden puoleen ja etsiä sieltä värikkäitä naistenlehtiä, sanomalehtiä tai sarjakuvia ja käyttää niitä materiaalina. Myös ruskea voimapaperi ajaa käärepaperin tehtävän. Sitä voi vielä koristella esimerkiksi leimaamalla. Toki viimevuotisia lahjapapereita voi myös käyttää uudelleen. Paketoinnin kruunaavana naruna voi käyttää uudelleen käytettäviä materiaaleja: paperinarua, villalankaa tai silkkinauhoja.

Lahjat saa paketoitua kauniisti vaikka sanomalehteen. Kuva Flickristä käyttäjältä Plastic_Bat.

Vinkkejä paketointiin on löydetty Uusi musta -blogista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti