torstai 22. joulukuuta 2011

Oi kuusipuu


 
Tonttu tavoittelee kuusen koristeena olevaa piparia.
Kuva: JAPA ry:n arkisto.
Monessa kodissa joulun keskipiste on joulukuusi, jota koristellaan hartaasti ja jonka alle tonttu käy piilottelemassa lahjoja. Jos uusien koristeiden hankinta on ajankohtaista, voi kauppaan koristehyllyjen ääreen marssimisen sijaan pohtia asiaa toisestakin näkökulmasta. Koristeina voi käyttää jo kotoa löytyviä materiaaleja.

Piparit ovat mainioita koristeita kuuseen. Myös kanelitangot silkkinauhalla ripustettuna, huopakankaasta tehdyt tähdet ja sydämet, kävyt naturelleina ja maalattuina, piparkakkumuotit sekä rautalagasta taitellut koristeet tuovat joulupuuhun tunnelmaa. Kodin Kuvalehti opastaa kuusenkoristeiden tekoon. Muita joulun koristeita voi tehdä itsekin. Himmeli on kaunis ja joulun tunnelman mukanaan tuova koriste. Olkia himmelin tekoon löytyy askartelukaupoista, valmiita himmeleitä löytyy esimerkiksi joulumyyjäisistä tai -messuilta.

Joulukuusen hankinta koko perheen voimalla voi olla jo monen joulun aikainen traditio. Kuusi on ehkä katsottu metsästä jo valmiiksi syksyllä tai parasta kuusta mennään valitsemaan torille heti kuusien sinne saapuessa. Lumisen metsän voi myös välttää hankkimalla kuusen Viherlandian omasta kuusimetsästä. Samalla pääsee tarkastamaan myös kuusen alkuperän.

Yhä suurempi määrä joulukuusiksi myytävistä puista on tuotu ulkomailta. Kuusen suomalaisen alkuperän voi varmistaa kuusen myyjältä. Jos haluaa välttää joka puolelle levinneet kuusen neulaset, voi tehdä vaihtoehtoisen joulupuun, jota jo vähän tutkailtiin joulun koristeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti