torstai 8. joulukuuta 2011

Mitä rahalla ei saa

Lahjakortin voi tehdä esimerkiksi näin.
Joulun aikaan pienelläkin budjetilla voi antaa sitä kalleinta: aikaa. Yhdessä vietetty aika voi olla kultaakin kalliimpaa esimerkiksi suvun vanhuksille. Jos pelkkä oman ajan antaminen ei tunnu “oikealta” lahjalta, voi yhteiseen aikaan yhdistää vaikka siivousapua. Toisaalta esimerkiksi hetki omassa rauhassa voi olla lapsiperheen äidille suuri lahja, tällöin olisi lastenvahdille tarvetta. Lahjan voi kirjoittaa lahjakortin muotoon, jolloin siivouslahjan saajalle jää puhtaan kodin lisäksi mukava muisto saadusta lahjasta. Kortin askartelussa voi hyödyntää vaikka vanhoja joulukortteja.

Jos joulusiivous alkaa olla tehty ja tavarat inventoitu läpi, on sieltä voinut paljastua itselle tarpeettomia tavaroita. Tavarat voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen LINKKI tai antaa kiertoon omaan lähipiiriin. Hyviä kierrätettäviä lahjoja ovat esimerkiksi kirjat, sarjakuvat, omat ja lasten harrastusvälineet ja musiikkivälineet kitaroista stereoihin. Myös itselle jo tutuksi tulleet elokuvat voi laittaa kiertoon.

Ideoita lahjoihin, jotka eivät vaadi suuria omaisuuksia, löytyy Helsingin seudun ympäristöpalveluiden elämyslahjavinkeistä.

Huomenna pohditaan lahjoja, joita maallisella mammonalla saa hankittua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti