keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Rakas Joulupukki...

Muistatko, kun lapsena kirjoitit joululahjalistan, jonka kävit äidin kanssa piilottamassa tonttujen löydettäväksi? Aattona pukki toi juuri niitä lahjoja, joita olit toivonutkin. Poni tosin oli saattanut vaihtua oikeasta leikkiversioksi.

Lahjalistan ei kuitenkaan tulisi olla vain lasten etuoikeus, vaan myös aikuiset voivat kirjoittaa pukille. Listaa ei kuitenkaan ehkä kannata lähettää Korvatunturille tai piilottaa puun koloon. Listan avulla vältät turhakkeiden, esimerkiksi mönkijän, turkiksen tai nenäkarvatrimmerin lahjaksi saamisen. Lahjatoiveiden suorassa ilmaisemisessa ei ole mitään epäröitävää, jokainen tietää itse parhaiten omat tarpeensa ja toiveensa. Jos tarvetta tavaralle ei ole, voi listaan kirjoittaa vaikka toiveen siivousavusta tai lenkkiseurasta.

Isommassa perheessä tai kaveriporukassa voidaan sopia esimerkiksi arpomalla kuka ostaa kellekin lahjan, tehdyn toivelistan mukaisesti. Tällä välttyy lahjastressiltä eikä lahjan antajan kukkarokaan kärsi kohtuuttomasti lahjainvestoinneista. Ellei lahjatoiveena ole se mönkijä.

Kirjoittamalla lahjalistan pukille voit välttää banaanikotelon lahjaksi saannin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti